TARTELETTER MED RÄKFYLLNING
INGREDIENSER
Tartelett skal
4 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 burk vita sparris
300 gr handskalade räkor
2 buntar dill
1 ekologisk citron
Smält smöret i en gryta och tillsätt mjöl. Vispa och låt det steka i ett par minuter. Tillsätt mjölk och grädde, lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt vätskan från de vita sparrisen till såsen har fått den rätta konsistensen. Ge såsen ett uppkok och fortsätt vispa. Tycker man att såsen är för tjock kan man tillsätta mer mjölk. Skär sparrisen i små bitar och hacka ner dillen. Sila räkorna och skölj dem med kallt vatten – låt stå och rinna av. Riv ner citronskal i såsen. Halvera därefter citronen och pressa i en matsked citronsaft. Tillsätt räkor, sparris och dill. Vänd runt försiktigt och smaka av med salt och peppar. Värm tartelettskalen och fyll dem med den varma räkfyllningen.