BLINIER MED RÄKOR OCH ÖRTER
BLINIER (12 ST.)
100 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite salt
2 ägg
½ l mjölk
Smör till stekning
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa i äggen och vispa därefter i mjölken lite i taget. Värm en stekpanna med en klick smör och stek de små blinierna. Använd en matsked till att klicka ut smeten till små runda blinier.
RÄKSALLAD
2 dl creme fraiche, 18 %
4 msk majonnäs
200 gr handskalade räkor
1 knippe grön sparris
1 knippe dill
1 purjolök
2 salladslök
Saft från ½ citron
½ rödlök
Börja med att koka upp en kastrull med vatten. Lägg i sparrisen och låt koka i 1-2 minuter. Skölj dem därefter i kallt vatten och låt svalna. Skär dem i små bitar. Skär salladslöken i små bitar. Hacka purjolök och dill. Skölj räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda creme fraiche och majonnäs, rör i sparris, dill, purjolök och salladslök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner räkorna strax före servering eftersom räkorna annars lätt kan göra ”röran” lite vattnig. Servera de små blinierna med en klick räksallad, lite finhackad rödlök, några räkor till dekoration och en liten dillkvist. Smaklig måltid!